Rītos ceļos ar domu kādu iepriecināt

Dzīve ritēja kā daudziem – jaunības skaistums un dullums, neprātīga sajūsma un kritums. Un tad, ap 30 gadu vecumu, saskrēja kopā dažnedažādas ķibeles un nebūšanas, un apmēram visas reizē. Domāju – esmu jauna un visu varoša. Cīnījos – kā pratu. Bet tad sajutu, ka neesmu vairs tik spējīga kā iepriekš, – te pēkšņi pipete krīt no rokas (strādāju laboratorijā), te kāja vairs negrib klausīt, te galva ved uz nepareizo pusi. Un tā nokļuvu slimnīcā. Te pirmo reizi mūžā izdzirdēju vārdu salikumu – izkaisītā skleroze. Kad uzzināju, ko tas īsti nozīmē, bija šoks. Lēnām nomierinājos. Ļoti palīdzēja arī burvīgs dakteres smaids un mierinājums. Paldies viņai par visu!

No tā brīža ir pagājuši apmēram 30 gadi. Mani mīļie draugi! Bet dzīve vēl nebeidzas, un viss turpinās. Visu šo laiku cenšos draudzīgi sadzīvot ar savu nebūšanu. Reizēm esmu neprātīga un, uzturoties kopā ar jaukiem, saprotošiem līdzcilvēkiem, aizmirstos un izsmejos līdz sirds dziļumiem. Reizēm ir pagrūti pieņemt citu palīdzību, gribas visu izdarīt pašai. Bet, kad jūtu, ka prieks ir abpusējs, pat pati lūdzu. Cenšos visu izplānot tā, lai slodze mītos ar atpūtu. Bet, ja mūsu Zemīte sāk stingri rādīt savu pievilkšanas spēku, metos četrrāpus. Protams, to labprāt daru savā dzīvoklītī un, ja tieku pie zaļas zālītes, kādā dārzā. Vingrošanu gan biežāk aizstāju ar mājas darbiņiem. Pieturos pie principa „Visu ar mēru!” Labi palīgi man ir 2 spieķīši. Bet ar savu ratiņkrēslu es vēl varu apdzīt dažu nasku soļotāju. Tiesa, tam ir vajadzīgs ciets, līdzens pamats. Bet, ja gadās lielāks šķērslis, tad uzsmaidīsim pretī garāmgājējam, un atkal viss ir labi.

Rītos ceļos ar domu dienu nodzīvot tā, lai ar mazumiņu varētu kādu iepriecināt, kādam izdarīt ko labu – kaut ar labu vārdu, smaidu vai sapratni. Vakaros pārdomāju notikušo un kaut domās, sūtot sargeņģelīšus visiem saviem mīļajiem, dodos sapņu pasaulē. Un, kā par brīnumu, sapņos bieži dzīvoju pilnasinīgi, reizēm pat viegli paskrienu. Bet varbūt vēl sapnis var kļūt par īstenību? Cerība taču ir vienmēr!

Dāvāsim viens otram vairāk prieka un labestības! Būsim par balstu un stiprinājumu viens otram!

Aptauja:
Mana primārā nepieciešamība.

Rezultāti Atbildēt

Biedrība „Latvijas Multiplās sklerozes asociācija” (LMSA)
LMSA atrodas Latvijas Jūras medicīnas centrā (LJMC) Melīdas iela 10, Rīga, LV – 1015

Tālrunis: 2 659 9723
E-pasts: lmsa@lmsa.lv

LMSA rekvizīti:
A/S „Rietumu Banka”
Konts:
IBAN LV10RTMB0000 0688 01518
SWIFT: RTMBLV2X


Nodaļas

Mājas lapas izveidi un esamību atbalsta: