Kā Lieldienu zaķis Rīgā ciemojās!

  • Jaunumi
  • Kā Lieldienu zaķis Rīgā ciemojās!

 Kā Lieldienu zaķis Rīgā ciemojās!

Šogad Lieldienu zaķis pie mums ieradās agri no Zemgales puses. Jau 31.martā ar Zemgales nodaļas vadītājas , Ingrīdas Krēbsas, laipnu palīdzību, un kafejnīcas "Prizma" direktora Dzinduļa k-ga palīdzību, sagaidīja mūs pie klātiem galdiem. Zaķis visus apveltija ar oliņām, lai Lieldienās būtu ar ko pakauties. Patīkamās sarunās laiks pagāja nemanot. Labā garastāvoklī, neskatoties uz nejauko laiku izklīdām. Lielais paldies Ingrīdai un kafejnīcas direktoram, kurš jau vairākkārt ir mūs sagaidījis "Prizmā".

LieldienasZ12.jpg

Tālāk zaķis devās uz operu, ar Petrones kundzes gādību, 5.aprīlī bija iespēja noskatīties baletu "Gaišais strauts", par dzīvi kolhozā padomju laikos.

Zaķis neaizmirsa arī mūsu Rīgas Vidzemes nodaļas biedrus. Tur 16.aprīlī mūs sagaidīja nodaļas vadītāja Ineta Januško ar palīgiem, gardām uzkodām un našķiem. Patīkami, ka ieradās ciemiņi pat no Cēsīm, kas mūsu cilvēkiem nav tuvs ceļš. Ļoti priecēja, ka uz pasākumu ieradās arī Skaidrīte Beitlere, kura pastāstīja par projektiem, kuri jau norisinās un kuri vēl priekšā, par plāniem sakarā ar pasules MS dienu un Baltijas nomemetni, kura paredzēta augusta beigās Siguldā. Bija uzaicināts jauks ciemiņš no inkocentra, dr.Vaira Dreimane. Daktere padalījas ar mums ļoti vērtīgu informāciju, pastāstīja, kas jādara un kur jāgriežas, ja ir problēmas ar inkontinenci, jeb nesaturēšanu, par valsts apmaksātajām atlaidēm pie konkrētās diagnozes, izdalīja arī informatīvos materiālus un mazus prezentiņus, nodemonstrēja kā pareizi jālieto palīglīdzekļi un jākopj āda, ja tā ir iekaisusi. Zaķis mums sadāvināja  gan jauki smaržojošas, gan ēdamas dāvaniņas un arī savas skulptūriņas, lai mēs viņu neaizmirstu.

LieldienasV12.JPG

Bet vēl taču nebija apmeklēta Kurzemes nodaļa un jaukā nenogurdināmā Pārsla Petrone. Un tā 20.aprīlī zaķis ieradās dienas centra "Abeļzieds" kur viņu gaidīja Kurzemes nodaļas cilvēki ar draugiem no citām Rīgas nodaļām, Cēsīm u.c. Kā vienēr kurzemnieki bija uzklājuši bagātīgu galdu un parūpējušies pat par nelielu koncertu. Uzstājās līnijdeju grupa "Es ar savu spieķīti dancot gāju", kurā dejo cilveki, kas spītē slimībām un vecumam, bet tomēr dejo smaidīdami. Pēc priekšnesumiem pārrunājam aktuālas lietas, aicinājām pieteikties dalībniekus gājienam , Vispasaules Multiplās sklerozes dienā, kas šogad tiks atzīmēta 30.maijā. Jauki pavadījām vairākas stundas ar draugiem, aizmirsdami par slimību.

Zaķis neaizmirsa arī mūsu gulošos kolēģus,apmeklējot un apdāvinot viņus dzīvesvietās.

Apciemojis draugus Lieldienu zakis atvadijās līdz nākošam gadam.

Zaķa Rīgas piedzīvojumus pierakstija Marga Ozoliņa.

Aptauja:
Mana primārā nepieciešamība.

Rezultāti Atbildēt

Biedrība „Latvijas Multiplās sklerozes asociācija” (LMSA)
LMSA atrodas Latvijas Jūras medicīnas centrā (LJMC) Melīdas iela 10, Rīga, LV – 1015

Tālrunis: 2 659 9723
E-pasts: lmsa@lmsa.lv

LMSA rekvizīti:
A/S „Swedbank”
Konts:
LV54HABA0551052632700
SWIFT: HABALV22


Nodaļas

Atbalstītāji: